mandag 6. september 2010

Plen

Engelskmennene er kjent for sine flotte plener.  Deres metode er som følger:  Først sørger man for å ha rikelig med sandholdig og ugressfri jord som er planert og jevn før de sår og vanner.  Så får gresset vokse.  Deretter må det klippes, rakes, valses og vannes.  Klipper man ofte og før gresset blir for langt, er det bare bra for næringstilgangen at gressklippet blir liggende.  Så gror det videre.  Så må det klippes, rakes, valses og vannes.  Og gjødsles hver vår og sommer.  Fjerne ugress. Og så klippe, rake, valse og vanne.  Og dette gjør man i 300 år.  Da blir det pen plen.

It's brilliant to be ambitious for coming generations.  Especially if one had a huge estate, a Bentley in the garage a butler and gardeners to do the job.

Det blir ikke bilde av min plen i denne omgang, det ville være alt for utleverende.  Hallo - !  Er det noen der ute som også har løvetann og groblad i plenen og høymole som har gått i frø under en pistrete tujahekk?  Gadd vite om dette er en hageprosjekt som skal dokumenteres og følges over tid?

(Det ser ut som jeg har skrevet dette i arbeidstiden.  Selvfølgelig har jeg ikke det, nå er klokken 22.35, hvordan får man stilt klokken på nettet?)

1 kommentar:

  1. Haha, jeg liker bloggen din Henrik!

    Hilsen Henrik den Yngre

    SvarSlett